Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was pyszną propozycję obiadową mojego pomysłu
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14743
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14743
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Składniki
Udka umyć i osuszyć wyciąć kość a następnie posypać przyprawą oraz wlać olej wymieszać i pozostawić na 15 minut aby mięso przeszło smakiem dodanej przyprawy
Gdy mięso jest już gotowe przełożyć je na patelnię i obsmażyć z obu stron na rumiany kolor, następnie dodać dokładnie opłukane grzyby oraz suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy dusić pod przykryciem do miękkości mięsa
Do miękkiego mięsa i wyparowanej połowy wody dodać natkę pietruszki a następnie wlać rozmieszaną wodę z mąką ziemniaczaną zamieszać i zagotować do powstania sosu
Gdy mamy przygotowane mięso z ziemniaków można przygotować puree ze śmietany i masła jest przepyszne