Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka kaczki z fasolką i bobem"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 150 st. C. Umyte i wysuszone udka natrzyj solą, pieprzem i połową tymianku. Włóż do naczynia żaroodpornego, przykryj i piecz ok. 90 minut.
Opłucz fasolkę. Przełóż do garnka razem z marchewką, cebulą, resztą tymianku i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Zalej wodą. Gotuj ok. 60 minut (aż fasolka będzie miękka). 20 minut przed końcem dodaj bób. Odcedź, wyjmij marchewkę i cebulę.
Wyjmij udka z naczynia, ułóż na papierze do pieczenia i podpiecz w 200 st. C, aby skórka była chrupiąca (8-10 minut).
Podsmaż na oliwie pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodaj resztę czosnku, bulion oraz fasolkę i bób. Podgrzewaj 2-3 minuty. Na koniec dodaj masło i posiekaną natkę. Podawaj udka obłożone jarzynką.Źródło: Olivia