Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które samo się robi.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 389
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14762
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 389
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14762
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Składniki
Majonez połączyć z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami. Wymieszać. Włożyć do marynaty oczyszczone i osuszone mięso. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godziny. Ryż dokładnie opłukać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na ryż wyłożyć pokrojone w piórka cebule i drobno posiekane liście rzodkiewki. Oprószyć solą i czarnym pieprzem. Teraz ułożyć mięso z marynatą. Obficie posypać słodką czerwoną papryką. Wlać litr bulionu, albo po prostu wody. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Na koniec pieczenia można zdjąć przykrycie, żeby podpiec skórkę. Smacznego.