Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w syropie klonowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2114
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 45
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2114
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 45
Składniki
Udka kurczaka czyścimy, myjemy i suszymy. Nacieramy solą i pieprzem i wkładamy do rondla.
Syrop klonowy mieszamy starannie z cukrem, skórką i sokiem z pomarańczy, keczupem i sosem Worcester. Marynatą polewamy udka. Przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy w chłodzie na noc.
Następnego dnia rozkładamy udka na rozgrzanym grillu. Pieczemy powoli ze wszystkich stron około 25 minut. Podczas pieczenia smarujemy mięso pozostałą marynatą. Podajemy z warzywnymi lub owocowymi sałatkami, ketchupem, musztardą, chrzanem lub ulubionymi zimnymi sosami.Źródło: Rewia