Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka nadziewane szpinakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Udka częściowo odejmij od kości tak, by została tylko dolna kość. Posól i popieprz. Oczyść i opłucz szpinak. Obierz i drobno pokrój czosnek, spień go na rozgrzanej oliwie i dodaj szpinak. Podsmaż wszystko, wrzuć posiekane pistacje i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Chleb pokrój w drobną kostkę, wlej śmietanę i rozbełtane jajko.
Masę dobrze wymieszaj i połącz ze szpinakiem. Udka bez górnej kości napełnij nadzieniem szpinakowym i włóż do brytfanny. Dodaj masło, lekko pokrop sokiem z cytryny i oprósz startą skórką z cytryny. Posyp tymiankiem, podlej winem i posól. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C, do miękkości. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo