Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka obsmażone, podane na potrawce paprykowo-pomidorowej"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 11
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24318
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 11
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24318
Składniki
Udka umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim mięso. Posyp je solą i pieprzem. Papryki rozetnij, oczyść, pokrój w kostkę. Ziemniaki i cebule obierz, drobno potnij. Rozgrzej olej. Usmaż na nim udka. Zdejmij, trzymaj w cieple, by nie wystygły.
Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule. Dodaj ziemniaki oraz paprykę. Smaż przez chwilę. Podlej bulionem. Duś ok. 15 minut.
Chili oczyść, potnij w kosteczkę. Rozmaryn posiekaj. Tuż przed końcem gotowania na patelnię włóż rozgniecione pomidory oraz chili i rozmaryn. Potrawkę przypraw solą oraz pieprzem. Podawaj z udkami.Źródło: Tina