Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dania przedstawiać nie trzeba. Szybki i prosty obiad, dobrze wszystkim znany. Do tego ugotowane, lub pieczone ziemniaki, ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Pieczone udka znają wszyscy, a jak będą smakować, to już kwestia przypraw. U mnie tym razem z czerwoną pastą curry, lekko pikantne.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 274
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 274
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miski i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć przygotowaną marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować na spodzie masłem. Przełożyć do niego udka. Cebulę obrać, pokroić na ósemki i ułożyć między mięsem.
Tak przygotowane udka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 1 godzinę, 15 minut, do miękkości mięsa. W połowie pieczenia powinien pojawić się sos. Dobrze jest polać nim mięso na wierzchu, chociaż dwa razy.