Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka pieczone z warzywami "
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
100 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4 porcje.
Rozmaryn (bez gałązek) siekam. Czosnek przeciskam przez prasę. Łączę je z olejem, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Tą marynatą zalewam udka (dobrze je przy tym nacieram), po czym wrzucam ziele angielskie, liście laurowe. Wstawiam na 30 min do lodówki.
Ziemniaki obieram, kroję w ósemki, marchew kroję w kostkę, cebulę w kawałki. te dodaję do marynaty z mięsem, mieszam.
Przekładam całość (z marynatą) do brytfanki, piekę 1-1 i 1/2 godz. w temp. 200°C, bez przykrycia. Od czasu do czasu warzywa mieszam, a mięso obracam, by ładnie się zrumieniło.Źródło: Kobieta i życie