Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka ryńskie w sosie z piwa"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Udka kurczaka umyj i osusz, np. papierowym ręcznikiem. Na głębokiej patelni rozgrzej olej.
Podsmaż na nim udka kurczaka na ładny, złoty kolor przez około 10 minut, co jakiś czas je obracając. Na koniec posól. Cebulę obierz, a następnie dość drobno ją posiekaj i dodaj do udek pod koniec smażenia.
Przygotuj sos: wymieszaj piwo, szczyptę cukru, kminek, miód, musztardę, dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Tak wymieszane wlej na patelnię z udkami i podgrzewaj na średnim ogniu.
Gdy całość się zagotuje, zmniejsz ogień i duś przez około pół godziny, od czasu do mieszając. Udka podaj obficie polane sosem, udekorowane natką pietruszki.Źródło: Świat kobiety