Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w glazurze z aromatem imbirowym"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Składniki
Przygotuj glazurę: cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, dodaj sos sojowy, ocet, miód, whisky i imbir. Wymieszaj z doprawionymi solą i pieprzem udkami. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmij udka z glazury, włóż do naczynia żaroodpornego, wlej 1/2 szklanki wody, polej udka glazurą, przykryj i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180oC (kilkakrotnie udka przekręć, ewentualnie uzupełniając wodę). Pod koniec pieczenia udka odkryj, aby się zrumieniły.
Gotowe udka podaj posypane uprażonymi ziarenkami sezamu.Źródło: Świat kobiety