Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka w sosie paprykowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Cebule drobno pokroić. Następnie wlać łyżkę oleju na patelnię, rozgrzać dobrze i zeszklić cebulę.
Strąki papryki umyć, dokładnie usunąć gniazdka nasienne, pokroić na małe kawałeczki.
Udka posmarować resztą oleju i sosem sojowym. Posypać je kminkiem, papryką mieloną i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego wlać śmietanę. Dodać paprykę, włożyć mięso. Piec w temperaturze 200°C, aż skórka się zrumieni (ok. 30 minut). Podawać z ziemniakami.
Jeśli nie lubimy aromatu kminku, który jest mocno wyczuwalny w tym daniu, zamiast niego dodajmy suszony tymianek.Źródło: Twoje Imperium