Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z fetą i marchewką"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Posiekaj drobniutko koperek. Dodaj zmiażdżone 4 ząbki czosnku oraz fetę. Rozgnieć widelcem, aby powstała gładka masa.
Udka umyj, osusz. Natnij je w dwóch miejscach (z wierzchu oraz przy pałkach). W otwory wciśnij farsz, zepnij udka. Posyp szczyptą wegety oraz papryki.
Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Dodaj pokrojoną marchewkę oraz pozostałe ząbki czosnku. Zawiąż, piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. Przed końcem pieczenia, przetnij rękaw.
Porcje 4, 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks