Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z kurczaka duszone w owocach"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Udka opłucz i osusz. Rodzynki i śliwki wymocz (osobno) w zimnej wodzie przez 30 minut, odcedź. Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Rozgrzej masło z oliwą, obsmaż udka z obu stron. Przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj śliwki i rodzynki, duś 10 minut.
Wsyp cynamon, goździki, włóż udka, wlej śliwowicę i szklankę wody. Całość przykryj i duś 15 minut.
Wyjmij udka, dodaj migdały i duś na małym ogniu 10 minut. Danie podawaj z ryżem, udekorowane świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo