Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z kurczaka z nadzieniem jajecznym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 47
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 241
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5399
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 47
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 241
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5399
Składniki
Udka z kurczaka umyj i dokładnie oczyść. Ostrym nożem usuń górną kość (powstanie kieszonka, którą później wypełnisz farszem). Mięso posyp przyprawą do kurczaka, pieprzem, papryką ostrą i skrop odrobiną maggi. Tak przyprawione udka wstaw na noc do lodówki.
Czosnek i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju i dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Na części masła usmaż jajecznicę. Środek chleba tostowego pokrój w drobną kostkę i przełóż do misy. Wlej śmietanę, dodaj szpinak, jajecznicę i imbir. Dokładnie wymieszaj.
Udka napełnij farszem i ułóż w brytfannie. Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na nich świeży tymianek oraz kawałki masła. Skrop sokiem z cytryny i podlej winem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 °C do miękkości. Kilka razy podlej danie wypieczonym sosem, by nie było zbyt suche.Źródło: Na żywo