Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z delikatnego mięsa z udek w bardzo aromatycznym sosie, podana z Taglitelle.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 122
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 122
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę, wyjmujemy kość i kroimy na małe kawałki. Następnie mięso solimy, doprawiamy pieprzem oraz chili, wlewamy sos sojowy jasny, wsypujemy skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy.
2. Imbir, czosnek obieramy, drobno kroimy, szczypiorek szatkujemy, marchewki obieramy i kroimy w pół plasterki. 3. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek, imbir, szczypiorek oraz marchew, smażymy 5 minut i dodajemy mięso. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojone w paseczki grzyby Mun. 4. Podlewamy 1 szklanką wody z mieszaną z sosem sojowym ciemnym. Dusimy przez 20 minut.
5. Pod koniec zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozrobioną w połowie szklanki wody z dodatkiem miodu i octu ryżowego. Dwie minut gotujemy.
6. Gotowe, podajemy z ugotowanym Tagliatelle. 7. Smacznego.