Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka kurczaka to dobre danie na święto lub dzień powszedni. Udka upieczone w glazurze z miodu i musztardy będą miłą odmianą dla waszych bliskich.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
1. Udka kroimy na pół, przekładamy do miski i solimy. 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
3. Musztardę łączymy z miodem, dodajemy cebulę,
4. Powstałą mieszaninę wlać do miski z udkami, wymieszać i pozostawić na około godzinę.
5. Po tym czasie ułożyć udka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać 35 minut w 180˚C
6. Po tym czasie dokładamy pieczarki pokrojone i jeszcze zapiekamy 15minut w 180˚C.
7.Danie gotowe 8.Smacznego