Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 154
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 154
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
W misce wymieszaj dokładnie sok wyciśnięty z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną paprykę i oliwę. Udka oczyść, posól i nasmaruj przygotowaną marynatą. Włóż je do lodówki na około godzinę.
Oczyść papryki, cukinie i marchew, cebulę obierz z łupin. Pokrój warzywa na dość drobne kawałki i rozłóż na blasze polanej oliwą. Posyp całość solą i obłóż gałązkami oregano.
Na warzywach rozłóż pałki z kurczaka. Zalej wszystko resztą marynaty i wstaw na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Danie podawaj np. z frytkami.Źródło: Telemax