Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam dla Was prawdziwą bombę kaloryczną :) Nawet nie będę próbowała szacować ile to danie ma kalorii....Jedno jest pewne- na pewno jest pyszne <3 Więc warto od czasu do czasu się przełamać i spróbować czegoś.... innego :) Cena : 9 zł / os Czas przygotowania: ok. 1 h.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
1. Uda z kaczki myjemy i dokladnie nacieramy przyprawami. 2. W głębokiej patelni rozgrzewamy kostkę masła. 3. Do rozgrzanego masła wkładamy udo z kaczki i na bardzo, bardzo, bardzo małym ogniu powoli dusimy ok. 25 min z każdej strony. 4. W międzyczasie kroimy ziemniaki i przyprawione solą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na środkową półeczkę ( grzanie góra i dół) 5. Po ok. 20 minutach obracamy uda z kaczki , a wytopionym tłuszczem polewamy pieczone ziemniaki, które również obracamy. 6. Gotujemy mrożony zielony groszek w osolonej wodzie. ( 3 min) 7. Podgrzewamy borówkę na wolnym ogniu . ( 3 min) 8. Chwilkę przed końcem podnosimy temperaturę w piekarniku do 200 stopni. 9. Uda z kaczki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na talerz. 10. Danie uzupełniamy pieczonymi połowkami ziemniaków, gotowanym groszkiem i ciepłą konfiturą borówkową. i..... podajemy :) Smacznego <3