Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udźce indyka w czerwonym winie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Udźce umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj dokładnie solą, pieprzem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Pomarańcze umyj, pokrój w plasterki i włóż między mięso, podobnie postąp z cebulą i limonką. Ząbki czosnku przekrój na pół i umieść w różnych częściach naczynia.
Gałązki rozmarynu ułóż na wierzchu. Całość polej oliwą, dodaj kilka kropel sosu Worcestershire i wlej czerwone wino. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez ok. 60 minut. W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. Pod koniec użyj termoobiegu, aby ładnie zrumienić mięso.Źródło: Na żywo