Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udziec indyczy na kapuście"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1720
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1720
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Udziec indyka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i pieprzem. Boczek pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Jabłka obrać.
W brytfance rozgrzać olej. Włożyć mięso i zrumienić je ze wszystkich stron. Mięso wyjąć, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę z boczkiem. Dołożyć kwaszoną kapustę, jabłka oraz duszone jabłka ze słoika. Podlać sokiem z jabłek. Dorzucić listki laurowe i ziarna jałowca. Na tym ułożyć udziec.
Brytfankę przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150°C. Piec około 90 minut. Około 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę. Gotowe danie podawać z ziemniakami z wody.
około 120 minut.Źródło: Życie na gorąco