Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec jagnięcy z rozmarynem"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Mięso umyć, włożyć do torebki foliowej, polać marynatą przygotowaną z drobno posiekanego czosnku, rozmarynu, soku wyciśniętego z cytryn, oliwy i świeżo mielonego pieprzu.
Udziec odstawić na dobę do lodówki. Wyjąć z torebki, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, przyrumienić na oliwie, przełożyć do brytfanny, naciąć w kilku miejscach, umieścić w otworach kawałki masła i rozmarynu.
Piec ok. pół godziny w temperaturze 200oC, podlać winem, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec 90 minut, polewając naturalnym sosem.Źródło: Twoje Imperium