Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udziec z grzybami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Składniki
Dwie cebule obierz, pokrój w kostkę, zalej litrem wody. Dodaj ocet, przyprawy i zioła oraz cukier. Gotuj 5 minut, wystudź. Mięso włóż do dużego naczynia i zalej marynatą. Odstaw przykryte na dwa dni do lodówki.
Mięso wyjmij z marynaty, osusz. W brytfance podgrzej masło, włóż mięso i przysmaż ze wszystkich stron. Zalej mięso marynatą, dodaj resztę cebuli.
Przykryj i duś na małym ogniu przez 3 godziny. Grzyby przysmaż na oleju z cebulką, dodaj śmietanę z mąką. Zagotuj. Mięso pokrój, podawaj z sosem.
Czas: 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień