Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ukraiński specjał z karkówką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kostkę. Zalej posoloną wodą z dodatkiem kminku. Gotuj 10 minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Pomidory pokrój, wymieszaj z mięsem. Dodaj cebulę i czosnek. Masę smaż kilka minut. Przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki odcedź, osącz.
Wino podgrzej ze śmietaną. Wrzuć serek topiony, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Sos przypraw solą, pieprzem oraz gałką. Połowę ziemniaków rozłóż na spodzie formy. Przykryj je mięsną masą oraz pozostałymi ziemniakami. Polej sosem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz godzinę. Natkę posiekaj, posyp zapiekankę.Źródło: Tina