Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznym sosie na bazie pomidorów o gęstej konsystencji i wyrazistym smaku. Dodatkowo dodałam kwaskową żurawinę, co sprawiło, że danie jest pyszne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10556
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10556
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Sos rozrabiamy z wodą oraz śmietaną. 6. Wsypujemy żurawinę i gotujemy do chwili zagotowania.
7. Sosem polewamy mięso.
8. Układamy plasterki mozzarelli. 9. Zapiekamy 10 minut w 180 °C.
10. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.