Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "W śmietanie z eskalopkami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Składniki
Kurki oczyść, najlepiej pocierając je wilgotną ściereczką albo papierowym ręcznikiem. Filet z indyka opłucz, wytrzyj. Mięso potnij na 4 plasterki. Każdy rozbij. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Eskalopki usmaż na rumiano na oleju. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Na tej samej patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i smaż od czasu do czasu mieszając. Cebule obierz, posiekaj, dodaj do grzybów. Dolej śmietanę. Duś na małym płomieniu 10 minut. Pod koniec duszenia dodaj posiekane zioła. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej nim przygotowane eskalopki.Źródło: Naj