Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-01-2020
Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1823
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1823
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Na patelni podsmażyć do miękkości pokrojoną w kosteczkę cebulę. dodać pokrojone pieczarki i smażyć je do odparowania wody. Kolejno dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci swój "surowy kolor". Dodajemy dwie łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy z ognia do przestudzania. Gdy farsz przestygnie dodać żółtko i wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie. Na środku ciasta francuskiego wyłożyć farsz. Na koniec posypać serem. Boki ciasta francuskiego ponacinać na paski. Zaplatać na przemian paski raz z lewej raz z prawej strony. ( patrz film poniżej). Ciasto posmarować białkiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec przez ok 20-25 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego!