Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki smakują wybornie . Kiedy znudzą się nam z kurkami czy sosami możemy przygotować je w formie warkocza.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1240
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1615
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 120
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1240
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1615
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 120
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
Każdą polędwiczkę przekroić na trzy pasy, ale nie docinać do końca. Wszystkie przyprawy wymieszać z czterema łyżkami oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Przy pomocy silikonowego pędzla, posmarować dokładnie mięso. Odłożyć na godzinę do lodówki. Zapleść warkocz. Końcówki spiąć wykałaczką. Zrumienić na patelni z obu stron na rozgrzanym oleju. Delikatnie przenieść do podłużnego naczynia żaroodpornego. Podlać olejem z patelni i winem. Piec 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywę a mięso posypać tymiankiem. Podałam z surówką ze świeżych warzyw i ziemniakami panierowanymi w jajku i bułce.