Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka, pieczarki i pomidory w jogurcie greckim. Prosto, szybko i smacznie:) Możemy podawać z ryżem, kopytkami lub bagietką.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1656
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 146
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 136
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1656
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 146
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 136
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy drobno posiekany czosnek i cebulę. Gdy się zeszklą dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy ok. 10 min.
Następnie dodajemy pokrojone papryki i dusimy razem ok. 7 min.
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw na patelnie. Gotujemy do czasu aż pomidory całkowicie się rozpadną i połowa soku/wody z pomidorów odparuje. Następnie dodajemy jogurt grecki, posiekany koperek i doprawiamy do smaku /możemy dodać odrobiną ostrej mielonej papryki/. Mieszamy i podgrzewamy do czasu aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Podajemy na gorąco.