Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne, pikantne danie na obiad lub ciepłą kolację. Potrawa wydaje się niepozorna ale chętnie sięga się po dokładkę.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć pestki i również drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zetrzeć imbir. Wszystko zeszklić na oleju. Dodać pomidory krojone z puszki. Jeszcze chwilę smażyć. Doprawić szczyptą kurkumy, curry i chili. Sól nie jest konieczna.
Ugotować kaszę pęczak w lekko osolonej wodzie. Na talerz nakładać najpierw kaszę, a następnie warzywa.