Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z kuchni indyjskiej ...
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Warzywa pokroić, soczewicę ugotwać.
Na gorącą patelnię wrzucić pastę curry - chwilę trzymać na ogniu. Dodać marchwkę, paprykę, cukinię, dynię, groszek, fasolkę zalać pomidorami. Chwilę potrzymać na ogniu. Dodać ugotowaną soczewicę, rodzynki i kokos. Na koniec dodać szpinak. Warzywa powinny być chrupkie więc cały proces powinnien trwać naprawdę krótko. Jesli ktoś lubi można dodać jeszcze curry. Wyłozyć na półmisek polać jogurtem i posypać pokrojoną papryczką chili. Ostrość dania idealnie łagodzi naturalny jogurt.