Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna jajecznica"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Obierz cukinię i pokrój w kosteczkę. Na patelnię wlej łyżkę oliwy i podgrzej. Dodaj cukinię i duś 10 min na małym ogniu. Gdyby się przysmażała, dodaj 3 łyżki wody.
Pomidory sparz we wrzątku, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę. Gdy cukinia na patelni będzie trochę miękka, dodaj do niej pomidory. Papryki umyj, pokrój w kostkę, dodaj do warzyw na patelni i duś całość jeszcze 5 minut. Dopraw pieprzem.
Jajka rozbij w misce, dolej mleko, dobrze wymieszaj, posól i wlej do warzyw.
Jajecznicę z warzywami dobrze wymieszaj, a gdy będzie gotowa, odsącz z wytworzonego z warzyw soku.
Podawaj z posiekaną pietruszką i listkami bazylii. Czas przygotowania: 25 minut 150 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień