Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne muffinki"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po ostudzeniu obierz.
Foremki do muffinek posmaruj grubo masłem i oprósz tartą bułką.
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ziemniaki ubij tłuczkiem.
Dodaj do warzyw roztopione masło, sok z pomarańczy, sól, pieprz, szczyptę kardamonu i żółtka. Na koniec ubij białka na sztywno i delikatnie połącz z resztą składników.
Przełóż masę do foremek, oprósz je bułką tartą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Piecz ciastka pół godziny.
Czas: 90 min. 1 porcja = 230 kcalŹródło: Kurier TV