Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywne pakieciki"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem, wodą i jajkami. Ciasto posól do smaku. Odstaw pod przykryciem na ok. 20 minut, aby mąka spęczniała.
W tym czasie marchewki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Paprykę rozetnij, usuń pestki, opłucz. Strąk pokrój w cienkie paseczki. Groszek osącz na sitku. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj marchewkę. Duś ok. 10 minut. Potem dodaj paprykę. Duś jeszcze 5 minut. Pod koniec duszenia dodaj groszek. Warzywa przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Z przygotowanego ciasta usmaż na oleju cienkie naleśniki. Rozłóż na nich warzywny farsz. Zwiń, formując pakieciki. Ułóż je w żaroodpornej formie. Skrop olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Zapiekaj ok. 10 minut. Udekoruj np. ziołami.Źródło: Naj