Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątrobianka w suszonych śliwkach"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Składniki
Oczyść jabłka, wykrój gniazda nasienne i pokrój miąższ ze skórką w kosteczkę. Poprzekrawaj na połowy suszone śliwki, a większe na ćwiartki, usuń z nich pestki.
Wysmaruj brytfannę tłuszczem i rozłóż na dnie mieszankę jabłek i śliwek. Lekko posól i podlej wodą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20 minut.
Podczas pieczenia wymieszaj owoce od czasu do czasu. Kiedy owoce się zapieką obniż temperaturę do 170°C, połóż na owocach wątrobiankę, i przyrumień ją.
Podawaj wątrobiankę z pieczonymi owocami oraz z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14