Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z cebulką, jabłkiem i pieczarkami. Szybkie danie obiadowe dla osób, którym niestraszne podroby.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Wątróbkę przepłukać, oddzielić błonki, obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka, jabłko i pieczarki w plasterki.
Na patelni podsmażyć cebulę, potem dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię dołożyć obtoczoną w mące wątróbkę i podsmażać aż się zarumieni (pod przykryciem, bo pryska). Pod koniec dorzucić plasterki jabłek, przyprawić solą i pieprzem, dorzucić pietruszkę (suszoną lub świeżą). Podawać na gorąco.