Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka cielęca z winogronami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, osusz i pokrój na niewielkie porcje. Każdy kawałek obtocz w mące pszennej i usmaż na rozgrzanym oleju. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
Umyte winogrona przekrój na połówki i usuń pestki. Przesmaż owoce na drugiej patelni na roztopionym maśle. Po chwili dodaj prażone jabłka i wlej sok z cytryny. Również dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Po chwili duszenia podawaj z wątróbką. Danie udekoruj świeżymi ziołami i podawaj z pieczywem.Źródło: Kurier TV