Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega ciekawy przepis na wątróbkę. Wypróbuj nie pożałujesz!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1811
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 710
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1811
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 710
Składniki
Kroimy paprykę, pomidory w kostkę. Cebulę w piórka. Czosnek wyciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce. Pietruszkę szatkujemy. Odpalamy patelnię i wlewamy kapkę oleju. Teraz wrzucamy cebulę i smażymy ją do zmięknięcia. Następnie wrzucamy paprykę, pomidory, czosnek i przyprawiamy wrzucając (płaska łyżeczka): pieprz, paprykę, oregano i sól. Całość porządnie mieszamy i wlewamy gorącej wody. Na sam koniec dodajemy ketchupu (przemieszajmy). Około 3 min niech nam się to podusi pod przykryciem. Dodajemy wątróbkę i dusimy to kolejne 15 min (można trochę wody dolać). Po tym czasie sprawdzamy smak - można doprawić. Na koniec dodajemy pietruszkę (przemieszajmy) i ostatnie 5 min niech się całość podusi. I nasza wątróbka jest już gotowa!!! Zapraszam do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Życzę smacznego!!!!