Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 992
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 992
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Składniki
Wątróbkę, myjemy, czyścimy i zalewamy mlekiem na minimum 6 godzin.
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Jabłka obieramy, wycinamy szypułki i kroimy na paski. Podpiekamy je pod przykryciem ok.30 mim. Po tm czasie dodajemy miód i uprażoną cebulę.
wątróbkę odciskamy z mleka(nie myjemy), doprawiamy pieprzem, majerankiem, mieszamy z musztardą i obtaczamy w mące. Smażymy na bardzo gorącym przez 2-3 minuty z każdej strony.
TUŻ PRZED PODANIEM WĄTRÓBKĘ SOLIMY. Jeżeli zrobimy to wcześniej, wątróbka będzie twarda. Najlepiej smakuje z ziemniakami.