Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i soczysta wątróbka drobiowa w sosie miodowo - musztardowym najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy i ogórkiem kiszonym.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4789
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4789
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 50
Składniki
Wątróbkę opłukaj, usuń błonki i zalej mlekiem na 1 godzinę. Następnie odsącz z mleka, do wątróbki dodaj miód, obie musztardy, majeranek, przyprawę do indyka i pieprz, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki. Cebulę obierz, pokrój w paski i podsmaż na patelni na oleju na złoty kolor, zdejmij z patelni.
Wyjmij wątróbkę z lodówki dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż wątróbkę z każdej strony po około 3 minuty , dodaj podsmażoną cebulę i dokładnie wymieszaj.W razie potrzeby dopraw solą.
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki kiszone pokrój w paski.
Wątróbkę podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.