Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i stosunkowo tanie danie.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Wątróbkę obrać z błonek, opłukać w wodzie i osuszyć. Na patelnię wlać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w talarki jabłko. Zeszklić. Następnie dodać wątróbkę oraz sól i pieprz. Mieszać drewnianą łyżką. Gdy już się podsmaży, dodać żurawinę. Całość smażyć, często mieszając, około 10 min.
Obrać ziemniaki i ugotować. Pod koniec gotowania osolić wodę.
Obrać marchewki i pokroić w talarki. Ugotować. Pod koniec gotowania lekko osolić i dodać cukier. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Dobrze rozprowadzić mąkę, aby uniknąć grudek. Dodać do marchewki, zamieszać i zagotować.