Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna wątróbka na obiad.
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 907
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6557
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 907
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6557
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie odsączyć, wypłukać w wodzie, osuszyć i przysmażyć na łyżce smalcu. Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Cebulę posiekać i przysmażyć na smalcu z odsączonymi grzybami. Do wywaru grzybowego dodać grzyby, wątróbkę, chwilę poddusić, przyprawić do smaku, wlać rozbełtaną śmietanę i posypać natką pietruszki.