Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam wykorzystać wątróbkę w całkiem nowy sposób.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Połowę cebuli pokroić w piórka. Papryki w paski. Pieczarki i czosnek w plastry. Imbir posiekać. Szczypiorek pokroić w paski pod kątem ok 35 stopni. Wątróbkę pokroić w cienkie plastry. Posiekać pietruszkę.
Podgrzać olej w Woku (na największym ogniu). Dodać cebulę i pieczarki. Smażyć na wysokim ogniu ciągle mieszając. Podlewając od czasu do czasu łyżeczką wody. Kiedy Pieczarki będą Gotowe zsunąć całość na obrzeża woka i dodać wątróbkę. Smażyć na wysokim ogniu aż wątróbka będzie "Już prawie" gotowa (pamiętając by podlewać od czasu do czasu łyżeczką wody). Dodać paprykę, czosnek, imbir i papryczkę Chili. Wszystko smażyć ok minuty doprawić sosem sojowym (akurat mi się skończył więc użyłam Maggi - danie wyszło również przepyszne), sosem Worcester i pieprzem. Smażyć kolejną minutę i zdjąć z ognia. Szybko dodać Rukolę i natkę pietruszki. Wymieszać i podawać. u mnie z pieczonymi ziemniakami. Smacznego.