Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka w malinowym sosie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10673
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10673
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Składniki
Sos: maliny rozmroź, podgrzewaj z miodem na małym ogniu, aż się rozpadną. Wlej ocet balsamiczny i wino, przypraw. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przetrzyj przez gęste sitko.
Wątróbki oczyść z błon, oprósz mąką, usmaż na oleju. Oprósz solą, osącz z nadmiaru tłuszczu, lekko ostudź, pokrój w kostkę. Na talerzach ułóż sałaty, na to pokrojoną w krążki szalotkę, wątróbki. Polej sosem malinowym, delikatnie oprósz pieprzem, udekoruj malinami.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,30 zł.
Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie