Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka w winnym gulaszu"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Składniki
Wątróbkę myjemy, osuszamy, usuwamy z niej błonki, moczymy w mleku, a potem kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulę kroimy w piórka.
Na silnie rozgrzanym oleju szybko obsmażamy wątróbkę. Dorzucamy cebulę, chwilę podsmażamy. Doprawiamy pieprzem, kminkiem, podlewamy winem i dusimy do miękkości.
Gdy wątróbka zmięknie, dodajemy keczup. Dobrze mieszamy i, jeśli trzeba, podlewamy wodą. Dusimy jeszcze 5 minut. W tym czasie boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na chrupko.
Wątróbkę zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozmieszaną z 2 łyżkami zimnej wody. Doprawiamy solą, posypujemy skwarkami, podajemy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 373 kcal, Białko: 2,1g, Tłuszcz: 16 g, Węglowodany: 10,5 gŹródło: Rewia