Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka wieprzowa"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 293
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 293
Składniki
Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na noc do lodówki. Następnie wyjmij ją, odsącz z mleka i podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odłóż na talerz. Na patelnię wrzuć pokrojoną w grubsze plasterki cebulę i zeszklij.
Ponownie wrzuć wątróbkę i wlej bulion. Całość dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem około 10 minut. W tym czasie umyj i osusz jabłko. Przekrój na pół i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do wątróbki. Patelnię przykryj i duś wszystko razem jeszcze 5 minut. Podawaj z ziemniaczanym piure.Źródło: Na żywo