Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wątróbce. Przygotowane w ten sposób mięso pozostaje soczyste, dzięki śliwkom i dobrze dobranym przyprawom, danie jest niezwykle aromatyczne. Jeśli nie próbowaliście takie połączenia, koniecznie musicie to zmienić.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Śliwki umyj i osusz. Podziel na pół i pozbądź się pestek.
Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ją na złoty kolor.
Na dno naczynia ceramicznego wyłóż cebulę. Na niej poukładaj wątróbkę, na wierzchu rozłóż śliwki i kawałki masła. Posyp przyprawami.
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 25 – 35 minut.