Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z czereśniami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6967
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6967
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Składniki
Oczyszczoną, umytą i osuszoną wątróbkę obtocz w mące. Połowę masła rozpuść na patelni, połóż na nim cebulę pokrojoną w piórka, dopraw cukrem i solą. Gdy zmięknie, dodaj cynamon, zmielone goździki, duś chwilę, dodaj wydrylowane czereśnie i znów duś, aż zaczną się lekko rozpadać.
Dodaj obraną, pokrojoną gruszkę, duś razem ok. 5-7 min. Zdejmij z patelni. Na tę samą patelnię połóż resztę masła, wrzuć wątróbkę i smaż ok. 8 min. Następnie dodaj owoce, wymieszaj, duś ok. 2 min. Podaj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Świat kobiety