Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z gruszkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 482
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 482
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Wątróbkę oczyść, umyj, namocz w mleku. Cebulę posiekaj. Gruszki umyj (możesz nie obierać), pokrój, skrop sokiem z cytryny. Cebulę przesmaż na oleju na dużej patelni. Gdy się zeszkli, zdejmij z patelni, posól, trzymaj w cieple.
Na patelnię połóż gruszki i smaż ok. 2 min z każdej strony, zdejmij z patelni i dodaj do cebuli. Wątróbki osącz, osusz, oprósz mąką. Na patelnię dodaj trochę oleju. Wątróbkę smaż ok. 5 min, aż się zrumieni. Usmażoną dopraw. Podaj z gruszkami i cebulą na sałacie.Źródło: Świat kobiety