Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z indyka w ziołach"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Składniki
Sałatę poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę i utrzyj z solą, dodaj musztardę, pieprz, sok z cytryny i 4 łyżki oleju. Wszystko ubij na dość gęsty sos, połącz z posiekanymi ziołami.
Pomarańcze dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. Następnie pokrój w cienkie plasterki. Wątróbkę oczyść, umyj i przesmaż na oleju. Posól.
Po usmażeniu wątróbki pokrój ją w plastry. Podawaj polaną sosem ziołowym, udekorowaną pomarańczami i z sałatą lodową.Źródło: Na żywo