Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z sosem malinowym"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Składniki
Wątróbki namocz w mleku i odstaw. Miód skarmelizuj na patelni, dodaj przebrane maliny (trochę owoców odłóż do dekoracji). Podduś maliny, aż puszczą sok, po czym wlej pół szklanki wina. Duś, aż sos nieco zgęstnieje i nabierze aromatu.
Masło sklaruj i usmaż na nim osuszone i oprószone mąką wątróbki. Gdy wątróbki ładnie się zrumienią, zdejmij z patelni, dopraw solą i pieprzem, następnie połóż na talerzach, polej sosem (możesz go wcześniej przetrzeć przez sito, ale nie musisz tego robić). Udekoruj malinami (ew. listkami mięty). Danie możesz podać z grzankami z bagietki.Źródło: Świat kobiety